ΑΙΡΑΝ Η ΑΙΡΑΝΙ Η ΑΡΙΑΝΙ

Παρασκεύασμα από γιαούρτι και νερό. Τρώγεται είτε με το κουτάλι στο πιάτο, συνοδευόμενο από φρυγανιές σπασμένες (ως σούπα) είτε στο ποτήρι (σαν αναψυκτικό). Είναι αρκετά ξινό στη γεύση και πολύ-πολύ δροσιστικό. Για τη ζέστη είναι ό,τι πρέπει, ξεδιψάει πολύ πιο αποτελεσματικά από το νερό και, φυσικά, από οποιοδήποτε αναψυκτικό (πίνεται πολύ κρύο). Σε περιοχές της Μέσης Ανατολής, το ρόφημα αυτό αρτίζεται με μια πρέζα αλάτι όταν πρόκειται να συνοδέψει ένα γεύμα ή με ζάχαρη όταν πίνεται σκέτο, ως αναψυκτικό. Κυκλοφορεί τυποποιημένο, από την Σερραϊκή βιομηχανία γάλακτος και την Εβροφαρμ.

ΨΑΡΙΚΑ

Συναγρίδα με πατάτες στο φούρνο

Υλικά: 1 συναγρίδα μεγάλη καθαρισμένη 6 πατάτες μικρές 1 σκελίδα σκόρδο 3 λεμόνια 1 ντομάτα ώριμη μεγάλη 1 πιπεριά πράσινη κέρατο 1 πιπεριά κόκκινη κέρατο 1 κρεμμύδι μεγάλο 1 ματσάκι μαϊντανό αλάτι...

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τορτίγια με τηγανιά και σαλάτα

Υλικά: 2-3 τορτίγιες ανά άτομο 300 γρ. τηγανιά χοιρινή ανά άτομο γιαούρτι στραγγιστό μαρούλι φρέσκο κρεμμυδάκι καρότο (προαιρετικό) Εκτέλεση: Τηγανίζουμε το κρέας (φροντίζουμε να είναι κομμένο σε...

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πάστα Φλώρα

Υλικά: 200 γρ. βούτυρο (απ'το ψυγείο) 100 γρ. ζάχαρη άχνη 1 αυγό 300 γρ. αλεύρι 1 κ.γ. μπέικιν 200 γρ. μαρμελάδα (ό,τι θέλουμε) Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη (εκτός της μαρμελάδας) και...